Brainfood_Pyramid

DU DU DU – ALLT FÖR ATT GÖRA DIG starkare, gladare, smartare!

 

Om du kunde sluta ägna tid du inte rw på saker du inte vill göra tillsammans ad människor du inte ens gillar? Boken ”The ^e-changing magic of not giving a fuck” lovar att hjälpa dig med just det.

Sarah Knight är en typisk perfektionist. Hon klädde upp sig för att gå till mataffären, rädd för vad de andra i butiken skulle tänka om henne. Hon sa alltid ja till saker trots att hon inte ville göra dem och hon spenderade 15 år med att jobba kväl­lar och helger på ett bokförlag för att hon älskar böcker. Att hon aldrig hann läsa några själv var en nödvändig uppoffring för att hinna med alla arbetsuppgifter.

En dag insåg Sarah att det här inte alls var det liv hon ville ha. Hon sa upp sig från redaktörsjobbet och skrev ner sina nya insikter i en bok med den uppfriskande titeln ”The life-changing magic of not giving a fuck”.

Sarah berättar för tidningen Grazia att hon inte har ångrat sitt beslut en enda sekund.

– Allt jag tänkt är, wow, varför gjorde jag inte det här för tio år sedan?

Det Sarah gjorde är lika enkelt som det är svårt: hon bestämde sig för att strunta i vad folk tycker och tänker om henne. Enligt henne har du allt att vinna på den här ”fuck it”-attityden. Du kommer bli gladare, mer nöjd med ditt liv och en härligare person att hänga med. Men du behöver såklart inte vara lika drastisk som Sarah. Börja med att ta bort Facebook-vännerna som stör dig och säg nej till tjejmiddagen du inte har någon lust att gå på. Gör dig själv nöjd och glad istället för att pleasa alla an­dra. Det låter kanske själviskt, men ibland behöver vi alla anamma lite ”kunde inte bry mig mindre”-attityd. Ingen kommer att uppfatta dig som en dålig person så länge du är schysst och ärlig.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *