pobrane (11)

UPPLEV DET RIKTIGA USA

Att studera på ett college i USA ger dig mer än grymma språkkunskaper. Du får minnen för livet och en unik inblick i den amerikanska livsstilen.

N är du studerar på ett amerikanskt college förbättrar du inte bara dina språkkunskaper, du får möjligheten att ta del av allt som händer både på och utanför campus. Stundtals kommer det kännas som att du är med i en amerikansklilm Ga, de dricker faktiskt ur de där röda plastmug­garna på fester!) men det är just det som är det speciella med collegelivet. Det är som att spendera några månader i en film. Här är fem fördelar med att plugga på ett campus i USA.

ALLT PÅ ETT STÄLLE

Att bo och studera på ett campus är helt annan upplevelse än att plugga i en stad. Till skillnad mot de flesta universitet i Europa, där fakultete; och boendet är utspridda på olika platser i sta­den, är ett amerikanskt college vanligtvis cam-pusbaserat, med sovsalar, undervisningsbygg­nader och sportfaciliteter på en och samma plats. Du hittar även kaféer, restauranger och bibliotek mitt på campusområdet. Perfekt för dig som vill ha nära till allt!

NJUT AV FINA SPORTANLÄGGNINGAR

Många amerikanska universitet satsar sten­hårt på idrott och får in stora inkomster tack vare sina idrottslag. De flesta campus har därför fantastiska idrottsanläggningar.

 

MINNEN FÖR LIVET

Det är givetvis lärorikt att bo tillsammans med människor från andra kulturer och länder, men du får också ta del av en viktig pusselbit i den amerikanska livsstilen. För många är college­åren avgörande när det gäller både umgäng­eskrets och yrkesbana, och du kommer bli en del av den här viktiga upplevelsen. Att studera och bo på college är något helt annat än en vanlig resa. Du kommer att få minnen och vänner för livet.

 

Vårapartner-skolor i USA

Eckerd College i S:t Petersburg

Smeknamnet ”the Sunshine city” passar bra för den här tropiska staden på Flori­das västkust. Njut av strandhäng längs den nästan 400 kilometer långa kustrem­san, festivaler och sportevenemang i den här livliga studentstaden där solen skiner 260 dagar om året.

På Eckerd College kommer du att bättra på din engelska samtidigt som du kan njuta av ett fullpackat campusliv med tillgång till simbassänger, tennisbanor och bibliotek. Efter lektionerna kan du till exempel delta i programmet ”conversa-tion partners” som erbjuds av skolan för att du ska kunna praktisera språket under avspända former med stadens invånare.

Middle Tennesse State University i Nashville

Tennesses huvudstad är countrymusi-kens vagga och en stolt representant för söderns gästfrihet. Den öppna och varma staden är ett shoppingparadis med vibre­rande musik-och kulturliv.

Vår partnerskola tar emot dig i Mur-freesboro, ungefär 50 km från Nashville, på Middle Tennesse State Universitys fina campus. Precis som en amerikansk student har du tillgång till universitets alla faciliteter, som bibliotek, kafeteria, sim­bassänger och friidrottsbanor. Med ditt studentkort kan du även gå på konserter och universitetsmatcher i baseboll, helt gratis.

Kings Boston i Boston

Bostons rika historia och moderna känsla gör staden till en utmärkt studentstad. Det finns alltid något att göra, oavsett om du vill dyka ner i det historiska Boston och gå den berömda vandringen ”Freedom trail” eller ta del av stadens rika kultur-och sportliv. Den sportintresserade får inte missa en match mellan Boston Red Socks och Boston Celtics på klas­siska stadion Fenway Park.

Kings Boston ligger på Pine Manor College i Chestnut Hill. På campus-området finns en sporthall, utomhuspla-ner för amerikansk fotboll, fotboll och tennis, härliga terrängbanor för pro­menader eller löpning, bibliotek, kaféer och restauranger. Du får uppleva den amerikanska livsstilen och fördjupa dina språkkunskaper på ett av USA:s mest attraktiva universitetscampus.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *